Search This Blog

Friday, 24 June 2016

MAMPAZHA HALWA / MANGO HALWA

Hi Friends,

   This is a happy moment for me. Really it is a milestone for the history of my blogging. Yes My Magic Recipes reached 10000 page views today. Really its a pleasant occasion for me. Now I am thanking all of my friends and viewers for supporting and encouraging me and expecting the same hereafter also.


   On this pleasant occasion I presenting a sweet and easy recipe for you. I am sure, you would have like this Mango Halwa. Please give support.


MANGO HALWA


INGREDIENTS


Mango pulp - 1 1/2 cup ( 4 mangoes)
Corn flour - 1/2 cup
Sugar - 1/2 cup
Cardamom  - 3
Ghee - 5 tablespoon
Cashew nuts - 20
Raisins -20


PREPARATION.


 
Cut mango into pieces and put it in blender to make a puree (pulp). Take corn flour in a bowl and add some water. Mix well and keep it aside. Rub ghee in a vessel or tray and keep aside. Powder the cardamom with some sugar and keep aside. Pour some ghee in a hot pan and add mango pulp and saute for 4 minutes. Then add the corn flour mix and combine well. Add sugar to it and stir continuously and allow it to get thick. Add some more ghee into it and stir well. Now the mango mix get glossy and thick. When it leave  from the sides of the pan, add cardamom powder, raisins and cashew nuts and stir well.

   Pour the halwa mix to the greased vessel and allow it to cool.  Now delicious mango halwa is ready. Cut it into pieces and garnish with nuts, raisins or cherries. Enjoy...



Thank you all.

Please give support and encouragement

Share your comments and suggestions

Once again thanking You

Thanks a lot 

BINDU JAYESH
bindurohinipillai@gmail.com

2 comments:

  1. ചക്ക , പഴം എന്നിവ കൊണ്ട് ഞങ്ങള്‍ ഹല്‍വ ഉണ്ടാക്കാറുണ്ട്...ശര്‍ക്കര പാനിയാക്കി അരിച്ചു ആണ് ചേര്‍ക്കാറു. corn flour ഇത് വരെ ചേര്‍ത്തിട്ടില്ല...അരി പൊടി ചെര്‍ത്താറുണ്ട്..കഴിഞ്ഞ ദിവസം പരീക്ഷണമായി arrow root പൊടി കലക്കി ചേര്‍ത്തിരുന്നു...പഴം pulp കുറെ ചൂടായതിനു ശേഷം ചേര്‍ത്തിയതിനാല്‍ കൂവപോടി കുറച്ചു ഭാഗം കട്ടി കുറഞ്ഞ flakes പോലെ ആയി..ഇനി ഉണ്ടാക്കുമ്പോള്‍ പഴം pulp നോടൊപ്പം തന്നെ കൂവപ്പൊടി കലക്കി ചേര്‍ത്തി നോക്കണം..ഇനിയും നല്ല നല്ല രസകൂട്ടുകള്‍ ഉണ്ടാക്കി അറിയിക്കൂ..ബിന്ദുവിനു അഭിനന്ദനങ്ങള്‍...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank You Sir. Thanks a lot for your compliments and suggestions. Once again thanking you to visit my blog and commenting here sir. Vijayan Kanath

      Delete